country recipes Greek pasta

Griekse tortellini salade

Een pastasalade blijft een van mijn favoriete manieren om te lunchen zonder brood. Door de pasta is het lekker vullend en je kunt er aan toevoegen wat je wil. In dit geval maakte ik gebruik van tortellini. Dat is gevulde pasta en vergelijkbaar met ravioli, maar dan kleiner. Door gebruik te maken van feta en olijven gaf ik deze salade de Griekse smaak.

Ik heb deze salade gemaakt met verschillende smaken tortellini en ik vond ze allemaal lekker. Mijn favoriete combinatie was met spinazie ricotta tortellini. Gebruik gewoon de smaak die jou het lekkerst lijkt!

tortellini-salade-2-van-2

INGREDIËNTEN

 • 220 gr tortellini
 • 1/2 komkommer
 • 20 cherrytomaatjes
 • 100 gr olijf
 • 100 gr feta

DRESSING

 • 3 el olijfolie
 • 1 el witte wijnazijn
 • 1 tl provencaalse kruiden
 • peper en zout

Bereiding

 1. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking
 2. Snij de komkommer in blokjes, halveer de cherrytomaatjes en de olijven in ringen.
 3. Meng de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje.
 4. Combineer de tortellinie, komkommer, tomaatjes, olijven en de dressing in je lunchbox.

1 Comment

Follow Me!
%d bloggers like this: