Grieks

Halloumi burger


Halloumi is een kaas die nauwelijks smelt, je kunt hem daarom perfect grillen. Doordat dit kaasje voorheen best lastig te vinden was had ik er nog niet eerder mee gekookt. Tegenwoordig hebben gelukkig steeds meer supermarkten hem in het assortiment. Deze keer maakte ik een vegetarische burger, geïnspireerd door dit recept.

 halloumi-burger-2-van-2-1

INGREDIËNTEN

  • 1 avocado
  • zout en peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/4 citroen
  • 225 gr halloumi
  • 2 hamburgerbroodjes

INSTRUCTIES

  1. Maak de avocado spread door een avocado in een schaaltje te prakken. Voeg daar het zout, peper, paprikapoeder, kaneel en het sap van de citroen aan toe. Roer goed door en zet even aan de kant.
  2. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur. Snij de halloumi in 4 plakken, leg de halloumi in de grillpan zodra hij goed warm is. Draai de halloumi om zodra er mooie grillstrepen opstaan en haal hem uit de pan zodra de onderkant kant ook mooie strepen heeft.
  3. Snij je broodjes doormidden, eventueel kun je de binnenkant even kort grillen.
  4. Verdeel de avocado spread over de broodjes, leg daar de halloumi op maak eventueel af met wat munt blaadjes. Lekker met een salade of frietjes!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.