country recipes dairy Greek mezedes Side dishes

Tembelopita Zagoriou – Griekse “Lazy Pie” uit Zagori

 

Terwijl de meeste pasteien filodeeg bevatten, is het in dit recept van Zagori eigenlijk niet het geval en kan het vrij snel worden gemaakt. Eigenlijk wordt het in Griekenland grotendeels een geïmproviseerd recept. Maak het een paar keer zoals het recept is geschreven voordat u aan het improviseren begint, zodat u er al een gevoel voor kunt krijgen

Ingrediënten:

  • ½ ltr Griekse yoghurt
  • 2 geklutste eieren
  • 350 ml water
  • 75 ml Griekse olijf olie
  • 60 ml melk
  • 260 gr Bloem
  • 350 gr verkruimeld feta

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 gr. Beboter je bakblik en zet opzij.

Bereiding

Kluts de yoghurt en de eieren tot ze mooi glad zijn. Roer daarna het water. olijf olie en de melk erbij totdat alle ingrediënten met elkaar zijn verbonden. Vervolgens de bloem erbij en roer het tot het een mooi soepel deeg is. Doe voorzichtig, met een houten lepel, de verkruimelde feta er door roeren.

Doe de mix in een beboterd bakblik ( springvorm) en plaats hem in het midden van de , voorverwarmde (160ºC) oven. Bak de taart in 1 uur goud bruin.

Serveertip

Laat hem een kwartier afkoelen voor dat je hem serveert

 

Follow Me!
%d bloggers like this: