Een simpele maar erg lekkere soep die snel klaar is.
INGREDIËNTEN
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 tl gember
- 1 blik tomatenpuree 70 gram
- 1 el suiker
- 1 liter groentebouillon
- 1 blik tomatenblokjes 400 gram
- 1 el gembersiroop
- 100 gr noedels
- 2 eieren
- olijfolie
- 2 el maizena
- 2 bosuien
- 25 gr taugé
- peper en zout
Voorbreiden
Snipper de ui, snij de knoflook en de gember fijn.
Bereiden
-
Verwarm een soeppan op middelhoog vuur, fruit de uien tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook en de gember dan toe en bak het kort mee. Roer de tomatenpuree erdoor en laat dit kort meebakken.
-
Voeg dan de suiker, bouillon, tomatenblokjes, gembersiroop , appelmoes en noodles toe aan de pan.
-
Roer alles door elkaar en laat de soep koken tot de noedels gaar zijn (volg de tijd van de verpakking).
-
Verwarm een koekenpan. Klop 1 eitje los in een kom. Giet het eitje in de pan en maak er zo een dunne omelet van. Haal de omelet uit de pan zodra hij gaar is en rol hem op. Snij hem vervolgens in dunnen reepjes.
-
Klop de maizena met wat water in een glas en voeg het toe aan de soep. Laat dit nog enkele minuten indikken. Voeg ook de taugé toe
-
Snijd de bosui in ringen.Breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer de soep met de bosui en de omelet reepjes.
Serveertip
Ben je niet van de vegetarische keuken voeg er klein gesneden kippedijen bij.
Categorieën:Chinees, Hoofdgerecht, Lunch, Recepten per Land, Soep, Vegetarisch