Hoofdgerecht

Snelle paella met chorizo


snelle-paella-1-van-1-2

INGREDIËNTEN

  • 1 ui
  • 100 gr chorizo
  • 2 rode paprika’s
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • 150 gr gele rijst
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 500 ml bouillon
  • 200 gr fijne tuinbonen
  • 10 rauwe garnalen, + evt 150 gr zeevruchten mag ook

Bereiding

  • Snij de ui, chorizo en paprika in blokjes en de knoflook zo klein mogelijk.
  • Verwarm wat olijfolie in een pan, je gaat alles in 1 pan maken dus hou daar rekening mee met de grootte van de pan. Een wok is bijvoorbeeld ideaal.
  • Fruit de ui ongeveer 3 minuten in de pan. Voeg daarna de chorizo en de knoflook toe en bak deze ook 3 minuten mee.
  • Voeg de rijst, tomatenblokjes, bouillon en de paprika toe. Breng dit aan de kook zonder deksel op de pan.
  • Laat dit 15 minuten koken terwijl je regelmatig roert. Voeg eventueel meer bouillon toe als de rijst aanbakt. Pas wel op met teveel toevoegen, anders krijg je een te waterige paella. Uiteindelijk moet al het water opgenomen zijn door de rijst.
  • Voeg vervolgens de tuinbonen en de garnalen toe. Laat deze meekoken totdat de garnalen roze zijn geworden.

snelle-paella-1-van-1-683x1024

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.