Advertenties
Hoofdgerecht Marokkaans Recepten per Land Rundvlees

Marokkaanse runderstoof

 

Marokstoofpot1

Het is bijna weer halloween. Ik ben zelf niet zo van de halloween recepten in de vorm van mummies of spinnen. Waar ik bij halloween wel aan denk zijn dingen als pompoen en andere herfstige dingen. Daarom deel ik vandaag een Marokkaanse runderstoof met pompoen. Wij vonden het een heerlijk recept dat zeker zeer geschikt is voor een herfstige avond.

Naast deze runderstoof aten wij Marokkaanse couscous, dat past er erg goed bij!

 INGREDIËNTEN

  • 500 gram runderstooflappen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 kaneelstokje
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 2 kruidnagels
  • zout en peper
  • olijfolie
  • 380 ml vleesfond
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 pompoen
  • 1 bos platte peterselie

INSTRUCTIES

  1. Snij het vlees in blokjes.snipper de ui en snij de knoflookteen fijn.
  2. Doe het vlees in een schaal en strooi alle specerijen (kaneel, kerrie, komijn, koriander, kruidnagel, peper en zout) eroverheen, voeg ook de ui en de knoflook toe.
  3. Verwarm een stoofpan op middelhoog vuur. Bak het vlees bruin en voeg dan de fond en de tomatenblokjes toe. Dit moet nu anderhalf uur stoven.
  4. Snij ondertussen de pompoen in blokjes.
  5. Voeg de pompoen na 30 minuten stoven toe aan de pan en laat dan nog 1 uur stoven.
  6. Snipper de platte peterselie vlak voor het serveren over de pan en serveer met Marokkaanse couscous.
Advertenties
%d bloggers liken dit: