Dit recept is geïnspireerd door 24 kitchen en ik heb hem gemaakt zonder de mosselen want vrouw lief vindt die niet lekker.
Ingrediënten
- 4 tomaten
- 2 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 winterwortels
- 1 venkelknol
- 1 prei
- 3 el olijfolie
- 200 ml witte wijn
- zout en peper
- 1 bosje bladpeterselie
- 0.5 bosje dille
- 200 g zalmfilet
- 200 g kabeljauw
- 500 g mosselen
- 100 g Hollandse garnalen
- 2 el grove mosterd
- 60 ml room
Bereiding
Breng een pan met water aan de kook. Snijd de tomaten kruiselings in aan de bovenkant en snijd de steelaanzet uit de tomaten. Dompel de tomaten 15 seconden in het kokende water. Spoel ze koud onder de kraan en trek vervolgens de velletjes eraf. Snijd de tomaten in stukken.
Pel, halveer en snij de sjalotten in halve ringen. Pel en hak de knoflooktenen fijn. Snijd de winterpeen in plakjes. Snijd de venkel in stukken. Snijd de prei in ringen.
Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de sjalotten, knoflook, winterpeen, prei en venkel circa 3 minuten aan. Voeg de tomaten, de witte wijn, 200 ml water, zout en peper toe en breng het aan de kook. Laat de groenten afgedekt circa 8 minuten zacht koken.
Snijd de peterselie en de dille fijn. Snijd de zalmfilet en kabeljauw in stukken en voeg samen met de mosselen toe aan de pan. Laat circa 5 minuten koken, tot de vis net gaar is.
Breng het gerecht op smaak met de mosterd en evt. nog wat zout en peper en schep heel voorzichtig de peterselie en de Hollandse garnalen erdoor. Serveer het vispotje in diepe borden en giet wat room over het gerecht.
Categorieën:Hollands, Hoofdgerecht, Proteïnen, Recepten per Land, Vis