Benodigdheden
- 60 ml olijfolie
- 1 rode ui in stukjes
- 450 gr kippendij in stukjes
- 650 ml kippenbouillon
- 2 wortels in plakjes
- 2 aardappels in blokjes
- 120 gr kritharaki of orzo
- 2 eieren
- Peterselie
- 30 ml citroensap
- Zout en Peper
Bereiding
Bak de ui en de kip in de olie licht bruinc.
Voeg wat zout en peper toe en de bouillon en laat 15 min op laag vuur sudderen.
Doe de wortel en aardappel erbij samen met de khitaraki en laat nog 15 min op laag vuur staan.
Meng/roer intussen de 2 eieren met de citroensap in 1 min tot het glad is
Neem wat vocht uit de pan (3 el) en meng dit door het eimengsel. Haal de pan van het vuur en voeg dan het eimengsel aan de pan toe en roer zachtjes met een spatel zodat het goed mengt.
Serveertip
Serveer met verse peterselie erop en brood.
Kali orexi
Categorieën:Grieks, Kip, Lunch, Recepten per Land, Soep