Grieks

Kotopoulo avgolemono (kip met ei, citroen soep)


images

Benodigdheden

  • 60 ml olijfolie
  • 1 rode ui in stukjes
  • 450 gr kippendij in stukjes
  • 650 ml kippenbouillon
  • 2 wortels in plakjes
  • 2 aardappels in blokjes
  • 120 gr kritharaki of orzo
  • 2 eieren
  • Peterselie
  • 30 ml citroensap
  • Zout en Peper

Bereiding

Bak de ui en de kip in de olie licht bruinc.
Voeg wat zout en peper toe en de bouillon en laat 15 min op laag vuur sudderen.
Doe de wortel en aardappel erbij samen met de khitaraki en laat nog 15 min op laag vuur staan.
Meng/roer intussen de 2 eieren met de citroensap in 1 min tot het glad is
Neem wat vocht uit de pan (3 el) en meng dit door het eimengsel. Haal de pan van het vuur en voeg dan het eimengsel aan de pan toe en roer zachtjes met een spatel zodat het goed mengt.

Serveertip

Serveer met verse peterselie erop en brood.
Kali orexi

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.