Er zijn zoveel soorten stoofvleesrecepten dat je soms niet meer weet wat ga ik nu eens maken. Ik had geen zin om de deur uit te gaan om spullen te halen, dus heb ik de koelkast opengedaan en ben gaan verzamelen wat ik wilde gebruiken. Hieronder het resultaat.
Ingrediënten
- 500gr Iers rundvlees
- 2 uien
- 2 sjalotten
- 2 el bloem
- 2 aardappelen, kruimige (300 gr)
- 125 gr champignons
- 1 tomaat
- 2 tenen knoflook
- el tijm
- el peterselie
- 2 kruidnagels
- 2 laurierbladen
- 1 kopje mavrodaphne (Griekse dessertwijn)
- 300 ml runderbouillon
- 100 gr bakboter
- ½ kopje olijfolie verge
- Peper en zout naar smaak
Voorbereiding 
- Snijd het vlees in blokjes van 3 cm.
- Snijd de uien en sjalotten in halve manen
- Schil de aardappels en snij ze in blokjes van een cm
- Ontvel de tomaat en haal de zaadlijst eruit
Bereiding
Doe de boter in de pan en laat goed heet worden (de belletjes moeten verdwenen zijn) doe daarna de olijfolie erbij voor extra temperatuurverhoging. Braad het vlees in zes minuten rondom bruin en neem daarna uit de pan.
Fruit de uien glazig en voeg daarna de knoflook en champignons toe en braad deze nog even mee. Blus het geheel met de Mavrodaphne en laat even door koken. Voeg hierna het vlees de bouillon, kruiden en de aardappels toe. Breng het geheel aan de kook en zet het daarna op een peteroliestel en laat het lekker een uur of 2 á 3 pruttelen. Langer mag ook roer het af en toe door zodat het lekker indikt.
Serveertip
Lekker met rode kool of met brood
Categorieën:Eigen recepten, Hollands, Hoofdgerecht, Recepten per Land, Rundvlees