Grieks

Griekse gevulde calamaris uit de oven


IMG_5632
Te maken naar eigen idee en vullen naar eigen smaak

Benodigdheden

  • 5 hele calamaris stukken
  • 5 trosjes calamaris pootjes
  • 4 fijngesneden sjalotjes
  • 3 teentjes versnipperde knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 200 gr witte rijst
  • 100 gr bulgur
  • 3 el verse dille (klein gesneden)
  • 6 el vers peterselie (klein gesneden)
  • ½ tl komijn
  • 1 kopje water
  • ½ witte wijn
  • Peper en zout naar smaak
  • olijfolie Vergé

Voorbereiding

  • Maak de calamaris schoon en snij de pootjes in stukken.
  • Hak de dille en peterselie fijn
  • snij de paprika in kleine blokjes
  • kneus de knoflook en hak deze fijn
  • snij de sjalotten fijn

Bereiding

Neem een braadpan en doe er een klein beetje olijfolie in. Fruit (op een klein vuurtje) de sjalotten en knoflook tenen glazig.  Voeg de in stukjes gesneden calamaris pootjes toe en laat even mee garen. Doe de, in stukjes gesneden, rode paprika en het blikje tomatenblokjes bij en laat het op een matig vuurtje mee stoven. Blus het geheel af met een half glas witte wijn. Voeg daarna de  rijst en bulgur toe en doe er 1 glas water bij, goed roeren. Doe de vers gesnipperde kruiden en komijnpoeder toe en breng het op smaak met peper en zout. 

Als de rijst halfgaar is haal je de pan van het vuur en ga je de calamaris losjes vullen, let op niet te stijf vullen de rijst zwelt nog op. Leg de gevulde calamaris in een, ingevette, ovenschaal en het overschot van de rijst kun je ertussen doen. Vul de ovenschaal met water tot de calamaris bijna half onderstaat.
Zet de schaal voor 50 minuten
op 180° afgedekt in de oven. Hierna de folie wegnemen en nog 20 minuten laten bakken, let op, de calamaris blijft wit.

Laat de calamaris een beetje afkoelen om ze in schijfjes te kunnen snijden.

Kali Orexi

Serveer tip

Lekker met een goed glas witte wijn. Laat je adviseren door Grieksewijnen.com

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.