Grieks

Mosxari giovetsi (rundvlees met kritaraki)


 

lamsvlees-en-orzo-arnaki-yiouvetsi-me-manec5a1tra

Benodigdheden :

  • ½ kg rundvlees in blokjes
  • ½ kg kritaraki 
  • 120 ml olijfolie verge
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 5 lente uitjes fijngesneden
  • ½ tl rode paprikapoeder
  • 2 el tomatenpuree
  • 150 ml witte wijn
  • 1 takje selderij in ringetjes gesneden
  • 2 el rozemarijn
  • ¼ verse peterselie
  • 1 el honing
  • sap van halve citroen
  • zout/peper

Bereiding :

Verwarm de helft van de olie in een braadpan . Braad het vlees erin bruin, ongeveer 5 min per kant, haal vlees eruit en doen het in een vuurvaste ovenschaal.
Doe de overige olie bij in dezelfde braadpan. Fruit de ui en selderij hierin, als het zacht is voeg je de lente-ui, tomaat, honing, kruiden erbij stoof het nog een minuut of 7 door en blus het daarna af met de wijn.
Als de wijn verdamt is, voeg er dan een halve liter warm water bij.
Als allesr kookt, voeg je het aan het vlees toe, doe aluminiumfolie over het vlees en bak het in de oven 1½ uur op 180° tot het vlees zacht is.
Haal de folie eraf en meng de kritaraki erdoor, voeg nog  ½ ltr kokend water erbij. Meng alles goed en maak het op smaak af.
Zet schaal terug afgedekt in de oven ongeveer 45 min. tot de deegwaren klaar zijn. (kijk en roer geregeld, laat het niet aanbakken, misschien moet je er wat water aan toe voegen het moet smeuig zijn !) Dien op en garneer met peterselie!

Serveertip

Strooi er wat geraspte Griekse kaas over
Kali Orexi !

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.