Kourabiedes is een Griekse lekkernij die vooral met de kerstdagen gepresenteerd wordt. Veelal worden ze samen met de Melamakarona op een schaal gelegd en gepresenteerd
Benodigdheden
- boter 350 gram
- 2 eidooiers
- 3 kopjes bloem
- ½ kopje ouzo of cognac
- 1 kopje poedersuiker
- 1 tl bakpoeder
- ½ el sodium bicarbonaat
- 1 theekop geroosterde amandelen
- rozewater
Voorbereiding
Rooster en maal de amandelen in kleine stukjes en verwarm de oven op 200 graden, bij het bakken zelf zet je de oven op 165 graden.
Bereidingswijze
Smelt zachtjes de boteren in een mixer 15 minuten opkloppen. Dan de eidooiers, sodium, bakpoeder, ouzo, de amandelen. Mix dit nog even goed door elkaar. Doe daarna uiteindelijk de bloem er voorzichtig bij tot het een niet te zacht en niet te hard deeg wordt. Laat het deeg 1 uur staan, met een theedoek erover op een warme plek.
Dan de koekjes langwerpig, rond of als halve maantjes vormen en op een ingevette bakplaat leggen In een niet te warme oven voor 15 a 20 minuten bakken totdat ze goudbruin zijn. Laat ze daarna afkoelen en rol ze door de poedersuiker.
Kali orexi
Serveertip
Bij de Koffie
Categorieën:Gebak, Grieks, Recepten per Land