Melamakarona is een typisch Grieks koekje wat meestal tijdens de kerstdagen wordt geserveerd. Veelal worden ze samen met de Kourabiedes op een schaal geserveerd.
Benodigdheden
- 1300 gr. meel
- 150 gr suiker
- 1 glas sinaasappelsap (250 ml)
- 3 glazen olijfolie (750 ml)
- 75 ml. ouzo
- 2 zakjes vanille
- 1 zakje bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel kruidnagelpoeder
Voor de siroop
- 350 gr. suiker
- 10 kruidnagels
- 1 stokje kaneel
- 3 glazen water (750 ml)
- 500 gr honing
Garnering
- 300 gr fijngehakte walnoten
Bereiding
Het meel met het bakpoeder vermengen. De olie en de suiker 30 minuten lang met de mixer mixen tot de suiker is opgelost en het mengsel licht van kleur is. Sinaasappelsap en de ouzo erbij roeren. Vanille, kaneel en kruidnagelpoeder toevoegen. Beetje bij beetje het meel toevoegen en goed roeren tot het een zacht deeg is geworden. Koekjes vormen, en op een ingevette bakplaat leggen. In een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius 20 á 25 minuten bakken.
De siroop maken.
honing en water 10 minuten samen koken, samen met kaneel en kruidnagels. De koekjes in de siroop leggen. Als ze met siroop zijn doordrenkt, de koekjes er met een schuimspaan uitnemen en bestrooien met de walnoten.
Categorieën:Gebak, Grieks, Recepten per Land