Ingrediënten
voor het deeg
- 1 tl zout
- 2 el olijfolie verge
- 1 kopje warm water
- gebruik zoveel bloem tot je een mooi zacht deeg krijgt
voor de vulling
- 500 gr fijn gehakte spinazie
- ½ kg mizithra or anthotyro kaas
- 1 fijn gehakte ui
- wat, fijn gehakte, mint en venkel bladen (naar smaak)
- zout en peper
- een beetje olie
- 1 ei
- sesamzaad
- een beetje water
voorbereiding
- Klop het ei met een beetje water los tot een mooi eimengsel.
- Kook de spinazie gaar en laat helemaal uitlekken (er mag geen vocht meer uitkomen)
- Maak het deeg van de olie, water, zout en bloem. Maak er een bol van en doe hem inpakken in huishoudfolie en laat hem een ½ uur rusten
bereiding
Doe de gekookte spinazie in een kom samen met de ui, mint, venkel en mizithra of anthotyro kaas (beide mag ook). Voeg er wat olie en naar smaak peper en zout bij. Mix dit goed door elkaar.
Maak van het deeg een, niet te dunne, plaat en snij er vierkanten uit 10×10.
Schep een eetlepel vulling op het deeg.
Vouw twee punten naar elkaar en daarna de andere twee punten en druk deze voorzichtig aan.
Verdeel alle pakketjes op een bakplaat met bakpapier. Smeer elk pakketje in met het eimengsel en doe daar wat sesamzaadjes op. Bak ze in een 180ºC voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn (±20 minuten)
Kali Orexi
Categorieën:Bijgerechten, Grieks, Mezedes, Recepten per Land, Zuivel