Bijgerechten

Kalitsoúnia me spanáki kai mízythra (Deeg hapje met spinazie en mízythra kaas)


Kalitsounia

Ingrediënten

voor het deeg

  •  1 tl zout
  • 2 el olijfolie verge
  • 1 kopje warm water
  • gebruik zoveel bloem tot je een mooi zacht deeg krijgt

voor de vulling

  • 500 gr fijn gehakte spinazie
  • ½ kg mizithra or anthotyro kaas
  • 1 fijn gehakte ui
  • wat, fijn gehakte, mint en venkel bladen (naar smaak)
  • zout en peper
  • een beetje olie
  • 1 ei
  • sesamzaad
  • een beetje water

voorbereiding

  • Klop het ei met een beetje water los tot een mooi eimengsel.
  • Kook de spinazie gaar en laat helemaal uitlekken (er mag geen vocht meer uitkomen)
  • Maak het deeg van de olie, water, zout en bloem. Maak er een bol van en doe hem inpakken in huishoudfolie en laat hem een ½ uur rusten

bereiding

Doe de gekookte spinazie in een kom samen met de ui, mint, venkel en mizithra of anthotyro kaas (beide mag ook). Voeg er wat olie en naar smaak peper en zout bij. Mix dit goed door elkaar.

 

Maak van het deeg een, niet te dunne, plaat en snij er vierkanten uit 10×10.

Schep een eetlepel vulling op het deeg.

 

Vouw twee punten naar elkaar en daarna de andere twee punten en druk deze voorzichtig aan.

Verdeel alle pakketjes op een bakplaat met bakpapier. Smeer elk pakketje in met het eimengsel en doe daar wat sesamzaadjes op. Bak ze in een 180ºC  voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn (±20 minuten)

Kali Orexi

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.