Dit recept kreeg ik opgestuurd door Wilma Bouman waarvoor dank, erg leuk.
Een lekker gerecht voor de kerst maar zeker ook zomaar als een heerlijke lunch.
Benodigdheden
- 2 pakjes croissantdeeg
- 2 pakjes zachte roomkaas
- half kopje zure room
- theelepel verse dille
- halve theelepel Italiaanse kruiden
- theelepel knoflook,
- 1 broccoli
- 3 selderij takken
- 1 rode peper
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Verwijder het croissantdeeg uit de verpakking (niet uitrollen!)
- snij elke buis in acht plakjes en leg deze in een cirkel op een niet-ingevette bakplaat.
- Stoom de broccoliroosjes beet gaar (4 minuten)
- Steek rondjes uit de paprika
Bereiding
Bak het deeg voor de krans 15 à 20 minuten op 220ºC tot het deeg een mooie gouden kleur krijgt. Laat het geheel vijf minuutjes afkoelen en plaats het vervolgens op een mooi serveerbord. Daarna klop je in een kleine kom de zure room en de roomkaas samen tot een gladde massa, waarna je dille, Italiaanse kruiden en knoflook toevoegt. Dit mag daarna in de koelkast. Snij rode paprika in feestelijke vormen. Klaar om te versieren? Smeer het kaasmengsel over de gebakken krans, bestrooi met gehakte selderij en schik broccoliroosjes, selderijbladeren en stukken rode peper rond de krans ter decoratie.
Serveertip
Wil je een niet vegetarische versie plak er dan lekker chorizo plakjes op of doe ham in de roomkaas mouse
Serveren maar!
Categorieën:Brood, Hollands, Kerstmenu, Lunch, Recepten per Land, Vegetarisch, Zuivel
Wat een kei leuk idee !!!😊en leuk gemaakt zeg.TOP
LikeLike