Eigen recepten

Varkensrollade met pruimensaus


Rollade met pruimensaus1

Dit gerecht kwam ik tegen in de “Allerhande” en leek me een geweldig recept. De combinatie van goed gekruid varkensvlees en een zoete saus pruimensaus. Wij hebben er een gerecht van gemaakt met pastinaakpuree met gegrilde witlof en appel compote en aardappel rozetten.

Ingrediënten

 Keukenspullen

  • vijzel
  • staafmixer met hoge beker

Bereiden

 Rollade met pruimensaus
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe het venkelzaad en de lemon pepper in de vijzel en stamp grof. Dep de rollade droog en wrijf rondom in met dit mengsel (de kruidenmix uit de verpakking wordt niet gebruikt). Braad het vlees in het midden van de oven 50 min. Neem het vlees uit de oven en laat 15 min. losjes afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
  2. Snijd ondertussen de pruimen in reepjes en pers de sinaasappel uit. Doe de pruimenreepjes met het sinaasappelsap, de steranijs, bouillontablet, het water en de boter in een steelpan. Verwijder de steranijs en schenk in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg het hete water toe en roer de saus door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd het vlees in plakken en serveer met de saus.

Bewaartip Rollade met pruimensaus3

De saus kun je 2 dagen van tevoren maken en afgedekt bewaren in de koelkast. Verwarm voor het serveren op laag vuur.

Serveertip

Maak er een mooi kerstgerecht van. Met pastinaakpuree met gegrilde witlof en appel compote. En vooraf bospaddenstoelensoep.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.