Hollands

Kip stroganof


20171229_180047

Ingrediënten 4 personen

  • 4 halve kipfilets
  • 50 gr boter en 1 el olie
  • ½ rode paprika in stukjes
  • 50 gr. gerookt spek in stukjes
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 125 gr champignons in plakjes
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • klein blikje tomatenpuree
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 glaasje cognac
  • 2 dl slagroom of koksroom
  • Peper en zout
  • Cayennepeper

 Bereidingswijze

 Snij de kipfilet in niet te kleine stukken. Doe de boter en de olie in de pan en bak de kipfilet rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
Bak de spekjes in het overgebleven vet lichtbruin. Voeg de ui, champignons, paprika en knoflook toe en laat even meebakken.

Voeg tomatenpuree, paprikapoeder, cognac (als je geen alcohol gebruikt of als er kinderen mee eten kun je dit weglaten) en room toe.
Laat dit op een laag vuur inkoken tot een dunne saus, breng op smaak met peper en zout en cayennepeper. Doe de stukjes kipfilet toe en laat het samen even op temperatuur komen.

20171229_180019

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.