Eigen recepten

Geroosterde wortels


20180206_180330

Geroosterde aardappels zijn erg lekker maar wortels ook en samen met zoete aardappels of pastinaak is het een perfecte maaltijd.

Ingrediënten 5 personen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200º C (tijdens het bakken eventueel verlagen naar 180 als het te hard gaat)

  1. Schil de zoete aardappel en rasp de wortelen.
  2. Was de roseval aardappelsRoseval
  3. Snij de wortelen over de lengte door, de zoete aardappel in ‘frietjes’ en aardappeltjes in partjes.
  4. Smeer de bakplaat in met een klein beetje olie.
  5. Verdeel de groenten over de plaat en verdeel hierover alle kruiden. Voeg een scheutje olijfolie toe. Gebruik niet te veel maar nét genoeg zodat je alles van een laagje olie kan voorzien.
  6. Kneus de teentjes knoflook plat en leg ze tussen de groeten.

Verdeel de groenten netjes zodat er niet teveel op elkaar ligt. Plaats in de oven voor 45-60 minuten. Hussel het gerecht tijdens het bakken goed door zo verbrand het niet.

Serveetip

Serveer met een tonijn steak ( 2 minuten in een grillpan aan beide kanten) of een stukje zalm op de huid gebakken. Met een mosterd dillesaus heb je een geweldig gerecht

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.