Dieet

Hutspot (voor de slanke lijn)


IMG-20180212-WA0001

Dit recept is ons toegezonden door Anneke Valentin, waarvoor dank. Het is een typisch gerecht wat goed is als je aan de slanke lijn bent.

Benodigdheden

  • 500 gr winterpeen
  • 500 gr gesneden uien
  • 500 gr pastinaak
  • 1 bouillonblokje
  • 400 gr kipfilet of kippedijen
  • 1 th kerrie
  • Peper & zout naar smaak
  • 2 el olijfolie

Bereiding

Schil de pastinaak, rasp de winterpeen en snij de  uien in halve manen.

Kook de pastinaak met een half bouillonblokje in ongeveer 20 minuten gaar. Maak van het andere halve bouillonblokje met een halve liter water een bouillon. Stoom de winterpeen met het bouillon in, ongeveer 15 minuten,  gaar. Snij in tussen de kifilet in blokjes en wrijf ze in met peper & zout en kerrie. Bak deze mooi bruin samen met de uien in de olijfolie. Voeg de winterpeen en ¾ van de uien aan de pastinaak toe en stamp het, samen met het bakvocht van de kip, tot een puree. Serveer het samen met de kip en de rest van de uien.

Eet smakelijk.

Serveertip

Voeg eens wat blokjes feta erbij.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.