Hollands

Gestoofd lamsschouder met vijgen


Lamsschouder2

Dit recept heb ik gekregen van mijn goede vriend en kok Louis HerbLouis, waarvoor dank. Het recept is deze keer met lamsschouder gemaakt maar volstaat ook met elk ander lekker stuk wild.

Ingrediënten

  • 1 Venkel
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 paprika
  • 1 bol knoflook
  • 1 groene peper
  • 1 á 2 takjes rozemarijn
  • 2 laurier blaadjes
  • 2 takjes thijm
  • 2 á 3 kruidnagels
  • ½ tl koriander poeder
  • zout peper naar smaak
  • 1 tl koekkruiden
  • 1 blik bier
  • 2 handen gedroogde vijgen
  • 1 el salie siroop
  • 4  el olijfolie
  • 500 ml wild bouillon
  • 2 á 3 el bloem om te binden
  • water
  • scheut azijn 3 el
  • twee kilo lamsschouder zonder bot

Voorbereiding

Lamsschouder1

  1. Snij de groenten in grove stukken 2 cm
  2. Hak de knoflook fijn
  3. Snij het vlees in stukken van 3 cm

Bereiding

LamsschouderVlees aan braden tot  het goudbruin is afblussen met azijn, bloem er bij om te binden. Dan de groenten bakken in een pan die in de oven kan met deksel. Bier, water, salie siroop er bij, vlees erbij en even door laten sudderen tot het gebonden is van de bloem. Dan ongeveer drie uur in de oven op 150 graden Celsius, af en toe roeren.

Serveertip

Serveer het met een heerlijke aardappelpuree of rijst. En drink er een lekker wijntje bij. Vraag evt. tips aan wijn aan de Maas

Let op!!!  en je moet er een goed glas bourgogne bij drinken tijdens het wachten hihi.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.