Dit recept heb ik gekregen van mijn goede vriend en kok Louis Herb, waarvoor dank. Het recept is deze keer met lamsschouder gemaakt maar volstaat ook met elk ander lekker stuk wild.
Ingrediënten
- 1 Venkel
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 paprika
- 1 bol knoflook
- 1 groene peper
- 1 á 2 takjes rozemarijn
- 2 laurier blaadjes
- 2 takjes thijm
- 2 á 3 kruidnagels
- ½ tl koriander poeder
- zout peper naar smaak
- 1 tl koekkruiden
- 1 blik bier
- 2 handen gedroogde vijgen
- 1 el salie siroop
- 4 el olijfolie
- 500 ml wild bouillon
- 2 á 3 el bloem om te binden
- water
- scheut azijn 3 el
- twee kilo lamsschouder zonder bot
Voorbereiding
- Snij de groenten in grove stukken 2 cm
- Hak de knoflook fijn
- Snij het vlees in stukken van 3 cm
Bereiding
Vlees aan braden tot het goudbruin is afblussen met azijn, bloem er bij om te binden. Dan de groenten bakken in een pan die in de oven kan met deksel. Bier, water, salie siroop er bij, vlees erbij en even door laten sudderen tot het gebonden is van de bloem. Dan ongeveer drie uur in de oven op 150 graden Celsius, af en toe roeren.
Serveertip
Serveer het met een heerlijke aardappelpuree of rijst. En drink er een lekker wijntje bij. Vraag evt. tips aan wijn aan de Maas
Let op!!! en je moet er een goed glas bourgogne bij drinken tijdens het wachten hihi.
Categorieën:Hollands, Hoofdgerecht, Lamsvlees, Recepten per Land