Hoofdgerecht

Shrimp Fra Diavolo (duivelse garnalen)


224084

Naar een recept van Margaret Rolfe

Een simpel, pittig, gerecht waarmee je je vrienden kan imponeren. Bespaar tijd door voorgekookte en gepelde garnalen te gebruiken”

Ingredienten

  •  1 Pak tagiatelli pasta
  • 500 gr  verse of voorgekookte garnalen
  • 8 gekneusde knoflooktenen
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 2 tl  rozemarijn en tijm
  • wat peterselie
  • 2 tl gedroogde rode peper vlokken
  • 2 el rode wijn (optie)
  • peper & zout naar  smaak

Bereiding

  1. Pel de garnalen en kook of bak ze gaar en doe ze daarna in een kom met koud water.
  2. Doe de koppen en staarten in een kleine zeef
  3. Voeg de tomatenblokjes, gekneusde knoflook,  pepervlokken, rozemarijn, tijm in een  grote sauspan en  hang de zeef met garnalen pelsel er in, zodat ze in de  saus zijn ondergedompeld. Breng dit  aan de kook en laat 30 minuten, op een laag vuurtje sudderen.
  4. Kook in de tussentijd de tagiatelli zoals omschreven op de verpakking gaar.
  5. Verwijder de zeef met garnalen pelsel en maak de saus af met peper en zout naar smaak.
  6. Vermeng de  garnalen met wat saus en de tagiatelli en hussel dit goed door elkaar. Serveer dit in een diep pastabord en giet er nog wat extra saus over.
  7. Knip er wat blaadjes peterselie over.

Serveertip

Vraag even na bij Wijn aan de Maas welke Italiaanse witte wijn er het beste bij smaakt. 113980

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.