Naar een recept van Margaret Rolfe
Een simpel, pittig, gerecht waarmee je je vrienden kan imponeren. Bespaar tijd door voorgekookte en gepelde garnalen te gebruiken”
Ingredienten
- 1 Pak tagiatelli pasta
- 500 gr verse of voorgekookte garnalen
- 8 gekneusde knoflooktenen
- 2 blikjes tomatenblokjes
- 2 tl rozemarijn en tijm
- wat peterselie
- 2 tl gedroogde rode peper vlokken
- 2 el rode wijn (optie)
- peper & zout naar smaak
Bereiding
- Pel de garnalen en kook of bak ze gaar en doe ze daarna in een kom met koud water.
- Doe de koppen en staarten in een kleine zeef
- Voeg de tomatenblokjes, gekneusde knoflook, pepervlokken, rozemarijn, tijm in een grote sauspan en hang de zeef met garnalen pelsel er in, zodat ze in de saus zijn ondergedompeld. Breng dit aan de kook en laat 30 minuten, op een laag vuurtje sudderen.
- Kook in de tussentijd de tagiatelli zoals omschreven op de verpakking gaar.
- Verwijder de zeef met garnalen pelsel en maak de saus af met peper en zout naar smaak.
- Vermeng de garnalen met wat saus en de tagiatelli en hussel dit goed door elkaar. Serveer dit in een diep pastabord en giet er nog wat extra saus over.
- Knip er wat blaadjes peterselie over.
Serveertip
Vraag even na bij Wijn aan de Maas welke Italiaanse witte wijn er het beste bij smaakt.
Categorieën:Hoofdgerecht, Italiaans, Pasta, Recepten per Land, Zeevruchten