Dieet

Witlof stamppot met zoete aardappel


Witlof met zoete aardappel1

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 500 gram zoete aardappel ( wit of evt oranje)
  • 4 stronkjes witlof
  • 1 appel
  • beetje melk ( plantaardig) of olijfolie
  • 2 braadworsten

Bereiding

Schil de aardappel en kook deze gaar, snijd ondertussen de harde/bittere kern uit witlof en snijd de rest in stukken. Kook de laatste 10 minuten de in kleine blokjes gesneden appel erbij. Maak van de zoete aardappel met een beetje melk of olijfolie een smeuïge puree. Breng op smaak met een snufje zout. Roerbak de witlof even kort en roer door de aardappelpuree. Doe wat bloem in een zeefje en strooi dat over de braadworsten. Hierdoor zullen ze niet open barsten. Braad de braadworsten voorzichtig gaar. Maak van het braadvocht een lekkere jus en doe die over de stamppot druppelen.

Serveertip

Ook een lekker gebraden kippedij smaakt er heerlijk bij.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.