country recipes diet Dutch main proteins

Witlof stamppot met zoete aardappel

Witlof met zoete aardappel1

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 500 gram zoete aardappel ( wit of evt oranje)
  • 4 stronkjes witlof
  • 1 appel
  • beetje melk ( plantaardig) of olijfolie
  • 2 braadworsten

Bereiding

Schil de aardappel en kook deze gaar, snijd ondertussen de harde/bittere kern uit witlof en snijd de rest in stukken. Kook de laatste 10 minuten de in kleine blokjes gesneden appel erbij. Maak van de zoete aardappel met een beetje melk of olijfolie een smeuïge puree. Breng op smaak met een snufje zout. Roerbak de witlof even kort en roer door de aardappelpuree. Doe wat bloem in een zeefje en strooi dat over de braadworsten. Hierdoor zullen ze niet open barsten. Braad de braadworsten voorzichtig gaar. Maak van het braadvocht een lekkere jus en doe die over de stamppot druppelen.

Serveertip

Ook een lekker gebraden kippedij smaakt er heerlijk bij.

Follow Me!
%d bloggers like this: