Hollands

Mosterdkip met pastinaak


20180318_180623

Ingrediënten

  • 8 kippenbouten (zonder vel)
  • 500 g pastinaak
  • 2 uien
  • 2 el mosterd (grof)
  • 2 el vloeibare honing
  • 3 dl kippenfond
  • olijfolie
  • bladpeterselie ½ bosje
  • tijm 4 takjes
  • 2 el bloem
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

-Pel en snipper de uien.20180318_170355
-Schil de pastinaken en snij ze in grove stukken.
-Verhit 2 el olijfolie in een ruime Braadpan. Bak er de kippenbouten goudbruin in. Haal ze uit de pan.
-Doe nog 2 el olijfolie in de pan en bak de ui glazig.
-Doe de pastinaak bij in pan en bak 3 minuten mee. Leg de bouten weer in de pan en doe er ook de tijm bij.

-Meng de honing en de mosterd door de gevolgeltefond. Giet bij in pan en breng aan de kook.
-Zet het deksel op de pan, draai het vuur lager en laat 30 à 45 minuten sudderen, tot de kip goed gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Maak de saus af met de bloem.
-Snipper de peterselie en strooi over de kip.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.