Ingrediënten
- 8 kippenbouten (zonder vel)
- 500 g pastinaak
- 2 uien
- 2 el mosterd (grof)
- 2 el vloeibare honing
- 3 dl kippenfond
- olijfolie
- bladpeterselie ½ bosje
- tijm 4 takjes
- 2 el bloem
- zout
- peper
Bereidingswijze
-Pel en snipper de uien.
-Schil de pastinaken en snij ze in grove stukken.
-Verhit 2 el olijfolie in een ruime Braadpan. Bak er de kippenbouten goudbruin in. Haal ze uit de pan.
-Doe nog 2 el olijfolie in de pan en bak de ui glazig.
-Doe de pastinaak bij in pan en bak 3 minuten mee. Leg de bouten weer in de pan en doe er ook de tijm bij.
-Meng de honing en de mosterd door de gevolgeltefond. Giet bij in pan en breng aan de kook.
-Zet het deksel op de pan, draai het vuur lager en laat 30 à 45 minuten sudderen, tot de kip goed gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Maak de saus af met de bloem.
-Snipper de peterselie en strooi over de kip.
Categorieën:Hollands, Hoofdgerecht, Kip, Recepten per Land