Grieks

Alevropita (pita met feta en ei)


download

Griekse stijl Pita met ei en feta

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels of meer ongezouten boter, gesmolten
  • 4 vellen filodeeg
  • 1 1/2 kop volle melk
  • 5 grote eieren
  • 2 kopjes ricotta kaas
  • 2 kopjes verkruimelde fetakaas
  • 2 theelepels gedroogde Griekse oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1/4 theelepel van de theelepel
  • Zwarte peper, naar smaak

Bereiding

Borstel de bodem van een 9 × 13 ovenschaal met boter. Plaats een vel filodeeg in het midden van de pan. Bestrijk met boter. Herhaal dit een keer en zet de pan opzij.

Voeg de melk en eieren toe aan een grote mengkom en klop krachtig tot alles goed gemengd is. Roer de ricotta, fetakaas, oregano, tijm, nootmuskaat en zwarte peper erdoor. Giet de vulling in de ovenschaal. Top met een vel filodeeg. Bestrijk met boter. Herhaal met het resterende vel filodeeg.

Plaats de pan in het midden van de oven en bak totdat de filodeeg goudbruin is. Dit duurt ongeveer 30-35 minuten. Haal het uit de oven en laat het iets afkoelen voordat je het serveert.

Eet smakelijk..

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.