Griekse stijl Pita met ei en feta
Ingrediënten:
- 2 eetlepels of meer ongezouten boter, gesmolten
- 4 vellen filodeeg
- 1 1/2 kop volle melk
- 5 grote eieren
- 2 kopjes ricotta kaas
- 2 kopjes verkruimelde fetakaas
- 2 theelepels gedroogde Griekse oregano
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1/4 theelepel van de theelepel
- Zwarte peper, naar smaak
Bereiding
Borstel de bodem van een 9 × 13 ovenschaal met boter. Plaats een vel filodeeg in het midden van de pan. Bestrijk met boter. Herhaal dit een keer en zet de pan opzij.
Voeg de melk en eieren toe aan een grote mengkom en klop krachtig tot alles goed gemengd is. Roer de ricotta, fetakaas, oregano, tijm, nootmuskaat en zwarte peper erdoor. Giet de vulling in de ovenschaal. Top met een vel filodeeg. Bestrijk met boter. Herhaal met het resterende vel filodeeg.
Plaats de pan in het midden van de oven en bak totdat de filodeeg goudbruin is. Dit duurt ongeveer 30-35 minuten. Haal het uit de oven en laat het iets afkoelen voordat je het serveert.
Eet smakelijk..
Categorieën:Grieks, Lunch, Recepten per Land, Zuivel