Grieks

Labraki sto fourno (zeebaars uit de oven)


FOYRNOU_fish

Benodigdheden

  • 1 zeebaars van 1 kg of groter, schoongemaakt.
  • 4 el olijfolie.
  • 100 gr zwarte olijven zonder pit.
  • 100 gr zongedroogde tomaten in stukken gesneden.
  • 1 ui in plakken gesneden.
  • 2 teentjes knoflook in plakjes gesneden.
  • 2 gegrilde rode punt paprikas in grote stukken gesneden.
  • ½ citroen in plakken gesneden.
  • 1 tl kappertjes.
  • 1 borrelglas ouzo.
  • ½ tl paprika poeder.
  • Zout en peper naar smaak.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor tot 180 C.
Snijd de vis aan beide kanten ca 2 mm in.
Smeer de ovenschaal in met olie.
Strooi zout, peper en paprika binnen in de vis en vul met plakjes citroen, knoflook en ui.
Leg de vis in de ovenschaal  en plakjes citroen en wat olijven erboven op.
De rest van de ingredienten rondom de vis.
Sprenkel de overgebleven olie over de vis en wat zout en peper.

Bereidingswijze

Zet de ovenschaal in de oven en bak 45 minuten, voeg nu de ouzo toe en bak nog 15 minuten.

Serveertip

Lekker met koud bier of koude witte wijn.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.