Benodigdheden
- 1 zeebaars van 1 kg of groter, schoongemaakt.
- 4 el olijfolie.
- 100 gr zwarte olijven zonder pit.
- 100 gr zongedroogde tomaten in stukken gesneden.
- 1 ui in plakken gesneden.
- 2 teentjes knoflook in plakjes gesneden.
- 2 gegrilde rode punt paprikas in grote stukken gesneden.
- ½ citroen in plakken gesneden.
- 1 tl kappertjes.
- 1 borrelglas ouzo.
- ½ tl paprika poeder.
- Zout en peper naar smaak.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor tot 180 C.
Snijd de vis aan beide kanten ca 2 mm in.
Smeer de ovenschaal in met olie.
Strooi zout, peper en paprika binnen in de vis en vul met plakjes citroen, knoflook en ui.
Leg de vis in de ovenschaal en plakjes citroen en wat olijven erboven op.
De rest van de ingredienten rondom de vis.
Sprenkel de overgebleven olie over de vis en wat zout en peper.
Bereidingswijze
Zet de ovenschaal in de oven en bak 45 minuten, voeg nu de ouzo toe en bak nog 15 minuten.
Serveertip
Lekker met koud bier of koude witte wijn.
Categorieën:Grieks, Hoofdgerecht, Ovenschotel, Recepten per Land, Vis