Benodigdheden:
- 250 gram sperziebonen
- 1 rode peper ( fijn gesneden en zonder zaadlijstjes)
- 150 ml kokosmelk
- 100 ml bouillon
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- halve theelepel gember
- 1 theelepel sambal
- 2,5 eetlepel ketjap manis
Bereidingswijze:
Snipper het uitje en snijd het teentje knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje met de knoflook aan. Voeg na circa 2/3 minuten de gember, sambal en ketjap toe.
Bak dit eventjes mee en voeg daarna de kokosmelk, bouillon en sperziebonen toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit nu circa 8 tot 10 minuten pruttelen tot het een beetje is ingekookt en de boontjes nog een bite hebben.
Serveertip
Serveer de sajoer boontjes met bijvoorbeeld rijst en/of als onderdeel van de Indonesische rijsttafel
Op de bovenste foto wordt de sajoer boontjes tezamen met rendang en bloemkoolrijst getoond
Categorieën:Bijgerechten, Hoofdgerecht, Indonesisch, Vegetarisch, Wok gerechten