Bijgerechten

Sajoer boontjes


Benodigdheden:

  • 250 gram sperziebonen
  • 1 rode peper ( fijn gesneden en zonder zaadlijstjes)
  • 150 ml kokosmelk
  • 100 ml bouillon
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • halve theelepel gember
  • 1 theelepel sambal
  • 2,5 eetlepel ketjap manis

Bereidingswijze:
Snipper het uitje en snijd het teentje knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje met de knoflook aan. Voeg na circa 2/3 minuten de gember, sambal en ketjap toe.

Bak dit eventjes mee en voeg daarna de kokosmelk, bouillon en sperziebonen toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit nu circa 8 tot 10 minuten pruttelen tot het een beetje is ingekookt en de boontjes nog een bite hebben.

Serveertip

Serveer de sajoer boontjes met bijvoorbeeld rijst en/of als onderdeel van de Indonesische rijsttafel

Op de bovenste foto wordt de sajoer boontjes tezamen met rendang en bloemkoolrijst getoond

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.