Bijgerechten

Tjap Tjoy


tjap_tjoy2

Ingrediënten 4 personen

  • 500 g kipfilet, in plakjes
  • 2-3 el (zonnebloem-)Arachide- olie
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels,(of 1 grote) in stukjes/plakjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1/2 komkommer, in stukjes
  • 100-250 g (kastanje-) champignons, in plakjes
  • 125 g bamboescheuten(blikje)
  • 125 g taugé (met kokend water over gieten!)
  • 1-2 el lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin
  • 2 el oestersaus of vissaus
  • 3-4 dl kippenbouillon
  • 2-3 tl maïzena (of aardappelzetmeel) voor de liefhebber;
  • rasp (1 cm) verse gember door het gerecht

Bereiden

Bereidingswijze

Bak de kip in 3-4 min. rondom bruin in hete olie.
Schep de kip uit de pan en bak de rode peper, knoflook (eventueel 1 ui in parten)2-3 min. in achtergebleven olie.
Voeg hierbij de wortel en paprika en na 3 min. ook de komkommer, champignons en bamboescheuten.
Als de groenten beetgaar zijn ook de kip toevoegen.
Meng sojasaus, oestersaus, bouillon en maïzena en roer dit door het gerecht.
Verwarm het geheel nog even door tot het gaat binden en als allerlaatste de taugé erover.
Tip; varieer met alle soorten groenten zoals ; paksoi, broccoli, wel of geen ui etc.

Tip

Voor de authentieke Chinese smaak moeten er echt Chinese gedroogde champignons in. Die kun je bij Aziatische winkels in grote zakken kopen.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.