Ingrediënten 4 personen
- 500 g kipfilet, in plakjes
- 2-3 el (zonnebloem-)Arachide- olie
- 1 rode peper, in ringetjes
- 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortels,(of 1 grote) in stukjes/plakjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1/2 komkommer, in stukjes
- 100-250 g (kastanje-) champignons, in plakjes
- 125 g bamboescheuten(blikje)
- 125 g taugé (met kokend water over gieten!)
- 1-2 el lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin
- 2 el oestersaus of vissaus
- 3-4 dl kippenbouillon
- 2-3 tl maïzena (of aardappelzetmeel) voor de liefhebber;
- rasp (1 cm) verse gember door het gerecht
Bereiden
Bak de kip in 3-4 min. rondom bruin in hete olie.
Schep de kip uit de pan en bak de rode peper, knoflook (eventueel 1 ui in parten)2-3 min. in achtergebleven olie.
Voeg hierbij de wortel en paprika en na 3 min. ook de komkommer, champignons en bamboescheuten.
Als de groenten beetgaar zijn ook de kip toevoegen.
Meng sojasaus, oestersaus, bouillon en maïzena en roer dit door het gerecht.
Verwarm het geheel nog even door tot het gaat binden en als allerlaatste de taugé erover.
Tip; varieer met alle soorten groenten zoals ; paksoi, broccoli, wel of geen ui etc.
Tip
Voor de authentieke Chinese smaak moeten er echt Chinese gedroogde champignons in. Die kun je bij Aziatische winkels in grote zakken kopen.
Categorieën:Bijgerechten, Indonesisch, Kip, Recepten per Land, Wok gerechten