Ingrediënten
- 1 zak Romeinse sla (gewassen)
- 2 roma tomaten in stukjes gesneden
- 1 komkommer (in halfjes gesneden)
- 1 rode ui (in kwart ringen gesneden)
- 250 gr pitloze olijven (in plakjes gesneden)
- 1 plak, ongeveer 100 gr, feta
- 2 el gedroogde tomaten
- ½ citroen
- 3 el Griekse salade kruiden
- 4 el olijfolie extra verge
- 2 el natuur azijn
- 250 gr pasta (naar keuze)
- wat peper en zout
Bereiding
Kook de pasta volgens de verpakking
Doe de gewassen sla in een kom en voeg de groenten en pasta toe. Neem een kleine kom en doe daar de olijfolie en azijn in voeg, naar smaak, peper en zout toe en het sap van de citroen meng dit goed door elkaar. Doe vervolgens de Griekse salade kruiden erbij en doe dat over de salade. Voeg de olijven en de feta toe en hussel alles goed door elkaar.
Kali orexi (eet smakelijk)
Categorieën:Grieks, Hoofdgerecht, Pasta, Recepten per Land, Salades