Garides me spanaki ke feta
Een gerecht wat in elke Griekse keuken gemaakt wordt.
Ingrediënten
- 300 gr wokgarnalen
- 600 gr spinazie
- 2 rode uien of lente uitjes
- 200 gr feta
- wat zongedroogde tomaten (naar smaak)
- 1 bosje dille (fijn gehakt)
- ½ kopje olijfolie
Voorbereiding
Zet de gril aan op halve kracht
Bereiding
In een pan wat olie verwarmen en de uitjes met de dille fruiten. De spinazie schoonmaken en grof snijden en bij de uitjes toevoegen. Zo’n 20 minuten laten koken en dan de garnalen toevoegen. Die 5 minuten mee laten koken. Dan de groenten en garnalen voorzichtig in een ovenschotel doen. Hierop de, grof gebroken, feta verdelen en 10 minuten onder de gril zetten tot de feta licht verkleurd is.
Kali Orexi
Categorieën:Grieks, Hoofdgerecht, Recepten per Land, Schaaldieren