Grieks Hoofdgerecht Kip Recepten per Land

Kip met zomer groenten

grillad-kyckling-med-marinerade-sommargronsaker

Naar een recept van Angelica Kwak

Deze schotel kun je zo gek maken als je zelf wilt. Alle restanten groenten kun je er voor gebruiken. Verzin de leukste variaties en maak iedereen gelukkig met een explosie van smaken. Ik heb een beetje de Griekse keuken erin verwerkt maar dat komt omdat mijn voorliefde daar naar toe gaat. Maar een Oosterse, Chinese, Thaise of Skandinavische en ga zo maar door inslag kan allemaal. Ook de voorkeur van proteine kun je varieren. Wees creatief en geniet.

Ingredienten

 • Aardappels
 • wortels
 • courgette
 • groene asperges
 • 2 uien
 • tzatziki
 • turks brood
 • 2 kippepoten
 • 2 kopjes olijfolie
 • organo
 • tijm (vers)
 • peper en zout naar smaak

voorbereiden

bekleed een ovenschaal met bakpapier en zet de oven of bbq op 180 graden

Bereiden

Doe de groenten in stukken snijden en strooi er wat oregano op . Kippenbouten kruiden met zout, peper, oregano en evt paprika poeder, deze op de groente leggen en ruim overgieten met olijfolie. Doe ze dan 40/45 minuten op 180 graden in de oven of bbq (indirect bakken). Steeds bedruipen met het vocht uit de schaal en voor het serveren citroen sap over de kip sprenkelen. Kali orexi

Serveertip

Doe er evt wat feta over verkruimelen en bak die ff mee.

Follow Me!
%d bloggers liken dit: