Het is weer tijd voor een stevige maaltijdsoep! Een prei-tomatensoep dit keer afgemaakt met Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitjes. Wat verse peterselie erbij en je hebt een kom soep voor je staan om van te genieten. Serveer de soep eventueel met een sneetje volkorenbrood met hummus.
Met dank aan Marjolein Jonker die het recept vond in de Metro.
Ingrediënten
- prei – 2
- knoflook – 1 teen
- olijfolie
- Pomodori tomaten in blik – 1 blik, 400 g
- bouillon – 600 ml
- pijnboompitten – 30 gram
- room – 100 ml
- Parmezaanse kaas – 70 gram
- cannellonibonen – 1 blikje, 310 g
- grove peper
- verse peterselie – 7 gram
Bereiding
Verwijder het buitenste blad van de preien en snijd ze in ringen. Schenk de olijfolie in een soeppan en bak hierin de prei 3 minuten. Voeg de tomaten en bouillon toe en kook alles 10 minuten op laag vuur, voeg de laatste 3 minuten de cannelloni bonen toe. bak intussen de pijnboompitten licht bruin in een droge koekenpan. Pureer de soep met een staafmixer en laat vervolgens nog een paar minuten pruttelen op laag vuur.Rasp intussen de Parmezaanse kaas en snijd de peterselie grof.
Serveertip
Serveer de soep met peper en zout naar smaak, een scheutje kookroom, de pijnboompitjes en de geraspte Parmezaanse kaas
Een ciabatta met hummus is er verrukkelijk bij.
Categorieën:Hollands, Hoofdgerecht, Lunch, Recepten per Land, Soep, Vegetarisch