Ingredienten
- 4 el zonnebloemolie
- 500 gr mager lamsvlees in dobbelsteentjes
- 2 uien, gesnipperd
- 1 aubergine in blokjes van 1 cm
- 1 rode paprika zonder zaadlijsten in reepjes
- 2 milde groene pepers zonder zaadlijsten in reepjes
- 2 teentjes knoflook tenen, fijn gehakt
- 2 el currypasta
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 blik tomatenblokjes
- 300 ml lamsbouillon, groenten kan ook
- 175 gr spinazie in reepjes
- 4 el verse koriander fijngesneden
Bereiding
Verhit de helft van de olie in een wok en schroei in 2 delen de reepjes lamsvlees dicht op hoog vuur. Schep met een schuimspaan het vlees uit de pan en hou het warm appart.
Doe de rest van de olie in de pan en verwarm dit even mee. Bak de uien 10 minuten, op een laaag vuurtje, tot ze glazig zijn. Voeg dan de aubergine, paprika, peper en knoflook toe en bak dit in 5 minuten.
Roer de currypasta, gerookte paprikapoeder, tomatenblokjes en bouilon door de groenten en breng alles aan de kook. Draai het vuur laag en doe het vlees terug in de wok, leg een deksel erop en laat alles zachtjes 45 min. smoren. Roer af en toe. Doe de reepjes spinazie in de wok en smoor ze 2 – 3 min. tot ze zijn geslonken.
Strooi de klein gesneden koriander over de curry en serveer met gekookte witte rijst en papadums of naanbrood.
Categorieën:Engels, Hoofdgerecht, Lamsvlees, Recepten per Land, Wok gerechten