Italiaans

Pasta met kip, spinazie, champignons en boursin


20180820_180029

Ingrediënten 4 personen

  • 400-500 g penne of tagliatelle of spaghetti.
  • 3 kipfilets
  • olijfolie
  • 1 pak spinazie á la crème ( à 500 gr/ diepvries ) of verse
  • 1 pakje Boursin roomkaas Ail & Fines Herbes 150 gr ( of boursin cuisinne ).
  • 1 bakje kastanje champignons
  • 50 gr pijnboompitten, licht geroosterd
  • 6 – 7 zongedroogde tomaten.
  • peper & zout naar smaak
  • eventueel extra knoflook/ui en pepers naar smaak !!
  • geraspte parmazaanse

Voorbereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes.
Borstel de champignons schoon en snijd in vieren.
Snijd de zon-gedroogde tomaten in dunne reepjes en ontdooi
de spinazie volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm een wok met een scheutje olie en bak de
kipfilet blokjes bruin op hoog vuur.
Voeg de champignons toe en roerbak enkele minuten.
Doe nu de spinazie erbij samen met de roomkaas.
Schep zachtjes om.
Voeg als laatste de zongedroogde tomaatjes en de pijnboompitten toe en verwarm nog eventjes goed door.

Serveertip

Schep de pasta in een diep bord en schep daarop de saus.

Garneer met geraspte (Parmezaanse) kaas.
Bon appétit !

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.