Advertenties
Eigen recepten Recepten per Land

Geroosterde bloemkool met sherrytomaten

Geroosterde-bloemkool met tomaatjes

Naar een tip van Maarten, bedankt hiervoor.

Ingrediënten

Voor de geroosterde bloemkool:

  • 1 bloemkool
  • 1 el vadouvan ( specerijenmix )
  • ½ el kerriepoeder.
  • peper & zout
  • olijfolie
  • 1 hand cherrytomaatjes

Voor de rijst:

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 225 ml water
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 2 stengel lente uien
  • 1 handje verse peterselie

Voor de yoghurt-nectarinesaus:

  • 1 kommetje Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel sap van een nectarine
  • peper & zout
  • chilivlokken
  • olijfolie van goede kwaliteit

Serveer erbij:

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de bloemkool en snij in roosjes.
  2. Meng in een schaal de bloemkool met de kruiden, wat peper en zout, een scheutje olie en de cherrytomaatjes. Hussel goed door elkaar zodat de olie en kruidenmix goed verdeeld is.
  3. Verdeel het bloemkoolmengsel over een bakplaat, zorg ervoor dat alles mooi ruim verdeeld ligt en dat de bloemkool niet te veel in hoopjes op elkaar ligt. Rooster 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Bereid ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook een half bouillonblokje mee voor extra smaak. Als de rijst klaar is, meng er dan in ringetjes gesneden lente-ui door en wat fijngehakte peterselie.
  5. Maak de yoghurtsaus door yoghurt in een kommetje te gieten, roer er het nectarine sap door. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met chilivlokken en een scheut olijfolie van goede kwaliteit.
  6. Serveer de geroosterde bloemkool met de rijst, de keftedakia’s en de yoghurtsaus.
Advertenties
%d bloggers liken dit: