Eigen recepten

Gevulde broodjes met Griekse vulling


FB_IMG_1535890001242

lekkere vulling

In principe kun je allerlei eigen vullingen maken. Ik heb natuurlijk de Griekse keuken gebruikt maar met wat ongebruikelijke vullingen. De bifteki en spanakopita valt daar natuurlijk niet onder maar Griekse kip in tomatensaus, garides saganaki en zelfs gebakken tzatziki wel natuurlijk. Die laatste hebben wij warm geproefd maar is koud lekkerder. Hoe maak je dat?? Kijk maar even hieronder

Gebakken Tzatziki

Ingrediënten:tzatziki-ala-george-kalombaris

 • 1 ltr Griekse yoghurt
 • 1 komkommer
 • half bosje verse dille
 • wat zout en peper
 • 3 tot 6 tenen knoflook (uitgeperst) naar smaak
 • 1/2 eetlepel cayenepoeder
 • citroenrasp van 1 citroen
 • een halve eetlepel Griekse honing
 • olijfolie
 • halve eetlepel rodewijnazijn
 • 1/2 eetlepel ouzo
 • Eiwit van 1 ei

Bereidingswijze:
Doe de uitgelekte yoghurt en komkommer met alle ingrediënten in de beslag kom. Rasp de citroen hierover en voeg de fijn gesneden dille toe. Vermeng dit erg goed met elkaar en laat hem nog een nachtje staan. De smaken komen dan nog meer tot hun recht.FB_IMG_1535889993212

Neem van de tzatziki een aantal scheppen en maak met het eiwit een luchtige vulling. Voeg die toe in de holling van het deeg wees vooral niet zuinig en bak dit in 10/15 minuten gaar (zie hieronder). Laat het afkoelen, kali orexi

Kooktip

De tomatensaus van de kip en Garides moet laten inkoken tot al het vocht verdwenen is anders wordt eht deeg onderin het broodje zompig en niet gaar.

Hartig gevulde broodjes

Voor ongeveer 24 mini broodjes of 12 grote

 • 500 gram Bloem
 • 25 gram verse gist of 7 gr gedroogde gist
 • 15 gram Suiker
 • 7 gram zout
 • 50 gram olijfolie
 • 300 gram water
 • 1 theelepel Italiaanse kruiden
 • 200 gram geraspte kaas

Doe de bloem in een grote kom, doe de gist in een klein beetje warm water. Als hij lekker begint te werken doe je het bij de bloem samen met de suiker. Meng er met de kneedhaken van je mixer het water doorheen. Wanneer alles eenmaal gemengd is voeg er dan het zout, de olie en de kruiden aan toe en kneed 10 minuten door tot een soepel deeg. Dek de kom af met plasticfolie en zet deze een half uur tot een uur opzij. Maak ondertussen de vulling. Keer het deeg om op je, met bloem bestoven, aanrecht en verdeel het deeg voor minibroodjes in stukjes van 30-35 gram. Wil je grote broodjes neem dan 60-65 gram. Maak er bolletjes van en laat weer 20 minuten rijzen.FB_IMG_1535890007221

Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en leg hier de bolletjes met enige afstand op. Duw er met je vingers in het midden een holletje in groot genoeg om er een lepel vulling in te kunnen doen. Doe in ieder holletje royaal vulling en bestrooi met geraspte kaas. Laat nog ongeveer 15 minuten na rijzen op een warme tochtvrije plaats. Bak de hartig gevulde broodjes af in een voorverwarmde oven van 190 graden tot deze mooi goudbruin en gaar zijn. Dit is ongeveer 15 minuten.

Tip: Wil je de broodjes later weer opwarmen bak ze dan wel gaar maar wat lichter van kleur.

Tafel lekker!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.