Eigen recepten

Shasuka


Shakshuka2

Shakshuka is een delicatesse uit het Midden-Oosten en het is goddelijk lekker!

Ik kwamen dit lekkers tegen op een blog en iedereen die het had gemaakt was zeer positief over dit recept.

Het is een vegetarisch recept en eigenlijk zitten er alleen maar groenten in. Lekker gezond dus en goed voor de lijn. Wil je het eens proberen? Dan heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 x in blokjes gesneden ui
  • 1x in blokjes gesneden aubergine
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 1 x in blokjes gesneden rode paprika
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 2 e.l. tomatenpuree
  • 1/2 t.l. chilipeper
  • 1 t.l. suiker
  • 1 t.l. paprikapoeder
  • 1 t.l. komijn,
  • 200 gr feta
  • Beetje zout en peper
  • 4 eieren
  • Verse oregano en peterselie ter garnering

Bereiding

  • Bak de ui 5 minuutjes tot hij glazig begint te worden.
  • Doe de knoflook, paprika en aubergine erbij en bak die 2 minuutjes mee.
  • Doe de tomatenpuree erbij en bak deze even mee zodat de bitterheid eraf is
  • Voeg dan de tomatenblokjes toe en de specerijen. Laat dit 10 minuutjes sudderen.
  • Maak op smaak af met peper en zout
  • Maak in de ingedikte saus 4 kuiltjes
  • Doe de eitjes in de saus en strooi de verkruimelde feta er over plaats hier een deksel overheen. Laat de eitjes in ongeveer 3 tot 5 minuten gaar worden.
  • Maak het gerecht af met de oregano, peterselie

Serveertip

Lekker met een stuk breek of Turks brood

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.