Shakshuka is een delicatesse uit het Midden-Oosten en het is goddelijk lekker!
Ik kwamen dit lekkers tegen op een blog en iedereen die het had gemaakt was zeer positief over dit recept.
Het is een vegetarisch recept en eigenlijk zitten er alleen maar groenten in. Lekker gezond dus en goed voor de lijn. Wil je het eens proberen? Dan heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 1 e.l. olijfolie
- 1 x in blokjes gesneden ui
- 1x in blokjes gesneden aubergine
- 2 teentjes fijngesneden knoflook
- 1 x in blokjes gesneden rode paprika
- 2 blikjes tomatenblokjes
- 2 e.l. tomatenpuree
- 1/2 t.l. chilipeper
- 1 t.l. suiker
- 1 t.l. paprikapoeder
- 1 t.l. komijn,
- 200 gr feta
- Beetje zout en peper
- 4 eieren
- Verse oregano en peterselie ter garnering
Bereiding
- Bak de ui 5 minuutjes tot hij glazig begint te worden.
- Doe de knoflook, paprika en aubergine erbij en bak die 2 minuutjes mee.
- Doe de tomatenpuree erbij en bak deze even mee zodat de bitterheid eraf is
- Voeg dan de tomatenblokjes toe en de specerijen. Laat dit 10 minuutjes sudderen.
- Maak op smaak af met peper en zout
- Maak in de ingedikte saus 4 kuiltjes
- Doe de eitjes in de saus en strooi de verkruimelde feta er over plaats hier een deksel overheen. Laat de eitjes in ongeveer 3 tot 5 minuten gaar worden.
- Maak het gerecht af met de oregano, peterselie
Serveertip
Lekker met een stuk breek of Turks brood
Categorieën:Eigen recepten, Hoofdgerecht, Recepten per Land, Vegetarisch, Zuivel