Ingrediënten
- lamsgehaktballetjes
- scheut olijfolie
- 1 teentje knoflook in plakjes gesneden
- 1 eetlepel gehakte verse salie
- 1 dl kippenfond
- 1 dl lamsjus of vleesjus
- 2 gepelde tomaten in brunoise gesneden
- 1 verse chilipeper
- 1 theelepel gemalen komijn
- 300 g gekookte orzo (Griekse pasta)
- 3 eetlepels zachte schapenkaas
- 1 eetlepel gehakte bladpeterselie
- klontje gezouten boter
- citroen
- stuk pecorino
Lamsgehaktballetjes
- 800 g lamsgehakt
- 2 takjes tijm, de blaadjes geritst
- 2 teentjes geperste knoflook
- 1 versnipperde zoete ui
- 1 dl room
- rasp van 1 citroen
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 ei
- 2 eetlepels geroosterde broodkruimels
Lamsgehaktballetjes
Meng alle ingrediënten goed samen en vorm balletjes. Bak de balletjes aan in olijfolie en voeg de knoflook en salie toe. Blus met de kippenfond en lamsjus en warm op. Voeg de tomaten, chilipeper en komijn toe en laat 4 á 5 minuutjes mee stoven. Voeg de Griekse pasta toe en warm op. Doe het grootste deel van de schapenkaas erbij en meng goed. Roer de bladpeterselie met een klontje gezouten boter onder het geheel. Werk af met rasp van 1 citroen, rasp van pecorino en nog wat schapenkaas.
Tip
Orzo is een pastasoort in de vorm van rijst. Het betekent letterlijk ‘gerst’ en wordt veel in de Italiaanse, Griekse en Arabische keukens gebruikt. Orzo doet het goed in soepen, maar is ook zeer lekker bij stoofgerechten, bijvoorbeeld in de plaats van couscous.
Categorieën:Grieks, Hoofdgerecht, Lamsvlees, Recepten per Land