
Hoofdgerecht voor 4 personen — 15 minuten + 30 minuten in de oven
Ingrediënten
- 1 broccoli, in roosjes gesneden
- 1 teen knoflook
- 4 kippendijen, in blokjes gesneden
- 450 g voorgekookte krieltjes, of aardappels, niet helemaal gaar gekookt
- 1 rode en gele paprika, in blokjes gesneden
- 1 rode ui, in partjes gesneden
- 100 ml slagroom*, kookroom, of crème fraîche
- 1 el pesto
- 1 bol mozzarella, in plakken gesneden
- 2 el geroosterde pijnboompitten
- Eventueel verse basilicumblaadjes voor garnering
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stoom de broccoliroosjes 7 minuten en laat goed uitlekken in een vergiet.
Pel de knoflook, snijd doormidden en wrijf met de opengesneden kant de binnenkant van de ovenschaal in. Klop de slagroom los met de pesto, zout en peper. Wil je een iets dikkere saus doe er een eetlepel maizena door.
Verhit een koekenpan met wat bakboter of olie en bak de kip op hoog vuur goudbruin. Bestrooi met peper en zout. Bak de kip niet helemaal gaar, want hij gaart straks verder in de oven.
Verdeel de broccoli, kip, krieltjes, paprika en rode ui over de ovenschaal, bestrooi met zout en peper en schenk de pestoroom eroverheen. Bedek met de mozzarella. Bak 30 minuten in de oven, of tot dat de kaas goudbruin is en de krieltjes zacht zijn.