INGREDIËNTEN
- 1¼ liter kippenbouillon (van 2 tabletten)
- 400 gr kippendijen in kleine blokjes
- 2 cm gemberwortel
- 1 citroengras, het gekneusde dikke uiteinde
- 3 à 4 rode lomboks (rode peper)
- 3 kemirienoten, fijngehakt
- ½ eetlepel (zonnebloem)olie
- 2 á 3 uien, gesnipperd
- 1 blikje tomatenpuree
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el geroosterde paprikapoeder
- 2 el kerriepoeder
- 1 theelepel koenjit (kurkuma)
- 1 theelepel djinten (komijn)
- 1 theelepel ketoembar
- 50 g santen (van een blok), verkruimeld
- 2 eetlepels ketjap
- 400 gr kruimige aardappels
- Peper en zout naar smaak
Bereiding
Snij de kippendijen in kleine stukjes en marineer met wat olie, kerriepoeder, djinten, koriander en peper en zout. Doe een beetje olie in de soeppan samen met de uien en laat ze in 10 minuutjes, op een laag vuur, glazig worden. Voeg de fijn gesneden lombok en knoflook toe en laat 5 minuten mee garen. Voeg de gemarineerde kippendijen toe en bak deze op een wat hoger vuur. Voeg de santen, tomatenpuree en overige kruiden toe en laat 1 minuut mee bakken. Voeg de bouillon toe met de, in kleine blokjes gesneden, aardappels. Laat de kip met het deksel op de pan 45 minuten zachtjes koken. Voeg op het laatst nog wat ketjap toe
Rooster de noten even in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag.
Roer de santen en het uimengsel door de bouillon. Breng de soep aan de kook en laat hem zachtjes door en door heet worden. Roer de ketjap op het laatst erdoor.
Serveertip
Doe voor het serveren verse taugé toevoegen. Lekker met vers gebakken brood
Categorieën:Hoofdgerecht, Lunch, Recepten per Land, Soep