Frans

Boef Bourgignon


received_513721302430038

Naar een recept van Sancha Schuurs

Ingredienten

  • 100 gr gerookt spek, in blokjes
  • olijfolie
  • 1 kg stoofvlees, in blokjes gesneden
  • 1 wortel, in blokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 fles rode wijn (liefst uit de Bourgogne)
  • 500 ml warme runderfond
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 takjes tijm
  • bosje platte peterselie
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 300 gr champignons, in vieren gesneden
  • 100 gr zilveruitjes

Bereiden

Spekjes uitbakken en uit de pan halen. Het stoofvlees in het vet van de spekjes doen en rondom bruin bakken. Tomatenpuree toevoegen tot het wat donkerder wordt. Wortel erbij doen, alles even omscheppen. Dan fond erbij en de wijn. Aan de kook brengen. Alle andere ingrediënten toevoegen op de champignons na. Drie uur laten stoven, een kwartier voor het opdienen de champignons erbij doen.

Serveertips

Lekker met aardappeltjes, puree of rijst.

 

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.