Grieks

Griekse rijstschotel


Voor 2 personen * bereidingstijd: minder dan 30 minuten * 599 kcal

Benodigdheden

  • 150 g jasmijnrijst of pandanrijst
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 40 g zwarte olijven
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g feta
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.

2. Snij de courgette, ui en paprika in gelijke blokjes. Snij de olijven in plakjes. Snij de peterselie fijn. Verkruimel de feta.

3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de courgette, paprika en ui toe. Roerbak voor 5 minuten en voeg de Provençaalse kruiden toe en kruid met peper en zout. Voeg de tomatenblokjes toe. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen en roer er dan de rijst en de plakjes olijven door.

4. Serveer met de verkruimelde feta ( zet even onder een hete gril voor een krokant korstje) en fijngesneden peterselie erover gestrooid.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.