Hoofdgerecht Indisch Soep

In­di­a­se ko­kos-kip­pen­soep

Naar een recept van Marjolein Jonker : bron (allerhande)

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de kipfilet in reepjes en de koriander fijn.
  2. Verhit ⅔ van de olie in een braadpan of soeppan met dikke bodem en bak de kip reepjes in 4 min. bruin. Neem de kip uit de pan. Verhit de rest van de olie en bak de appel, paprika en gember al omscheppend 5 min. Roer de kip en currypasta erdoor. Schenk de bouillon en kokosmelk in de soeppan en breng aan de kook.
  3. Roer de rijst door de soep en laat het geheel 15 min. zachtjes doorkoken. Breng de soep op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over diepe borden en bestrooi met de koriander.

variatietips:

De soep kan ook bereid worden met 2-3 el tikka massala currypasta uit pot van Jonny Boer.

combinatietips:

Lekker met Indiaas naanbrood.

 

Follow Me!
%d bloggers liken dit: