Naar een gerecht van Jonnie Boer
Ingrediënten
- 850 g mager rundvlees
- 1 prei
- 1 ui
- 1 wortel
- 2 el Euroma Zwolsche Stoof
- 1 potje zilveruitjes
- 4 el balsamico azijn
- 2 dl rode wijn
- 6 dl runderbouillon
- zonnebloemolie
- 150 g boter
Bereiding
- Snijd de prei en wortel in kleine blokjes en snipper de ui. Snijd het vlees in stukken van ongeveer 2 cm.
- Verhit in een pan olie en bak hierin het vlees rondom bruin. Schep het vlees uit de pan.
- Bak in de pan de fijngesneden groenten. Blus dit af met rode wijn en laat dit iets verdampen. Voeg hierbij azijn, Zwolsche Stoof en het gebakken vlees.
- Voeg bouillon toe en doe de deksel op de pan. Laat het vlees ca 3 uur, op zacht vuur, gaar sudderen.
- Voeg de boter aan het vlees toe en laat de stoof nog even doorkoken.
- Voeg als laatste de zilveruitjes toe en verwarm nog minimaal 10 min.
- Serveer met puree.
Serveertip
Maak van de puree eens een broccoli stoemp
Categorieën:Hollands, Hoofdgerecht, Recepten per Land, Rundvlees