Hollands

Zuurkool anders


Benodigdheden

Bereiden

  1. Schil de aardappelen en halveer als ze groot zijn. Kook ze in een pan met gezouten water in 15-20 min. gaar. Giet de aardappelen af en laat ze daarna een paar min. droog stomen. Doe ze terug in de pan.
  2. Snijd de ontbijtspek in reepjes. Verwarm een pan op middelhoog vuur. Giet de olijfolie erin, voeg het spek toe en bak in enkele min. goudbruin. Ris de blaadjes van de tijm en voeg samen met de komijn toe aan het spek en schep alles om. Spoel de zuurkool af en laat uitlekken. Voeg de uitgelekte zuurkool toe met net genoeg water om alles onder water te zetten. Breng aan de kook, draai vervolgens het vuur laag en laat 12-15 min. pruttelen of tot al het water is verdampt.
  3. Zet ondertussen een andere kleine pan op middelhoog vuur en doe de melk, laurierblaadjes en kruidnagels erin. Breng zachtjes aan de kook en neem vervolgens van het vuur. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels uit de melk.
  4. Giet de melk over de gekookte aardappelen en stamp met een pureestamper tot een puree. Voeg de zuurkool toe, schep om en proef de stamppot. Breng verder op smaak met peper, zout en wat versgeraspte nootmuskaat. Roer de boter door de stamppot en serveer.

Serveertip

Een lekkere rookworst of braadworst is geweldig. Ook het toevoegen van een tl kerrie is een optie

Categorieën:Hollands, Hoofdgerecht

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.