Hoofdgerecht

Bloemkool masala (Surinaamse bloemkool)


Ingrediënten

4 personen

  • 1 bloemkool
  • 2 kippedijen in blokjes
  • 2 kruimige aardappels in kleine blokjes
  • 0,5 ui, gesnipperd
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 el kerrie
  • 1 el kerrie madras (Jonnie Boer)
  • zout en peper
  • 1 teen verse knoflook, geperst
  • 400 ml heet water
  • olijfolie
  • 0,5 fijngesneden vers pepertje

Bereidingswijze

Was de bloemkool en snijd hem in roosjes.  Doe de kippedijen mengen met de kerrie en wat peper en zout.
Verhit 2 à 3 el olie in de wok en fruit de ui in de olie. Kook alvast water. Fruit de knoflook en peper even mee met de ui. Doe de kerrie madras en tomatenpuree erbij, roer goed om en voeg dan de bloemkool, aardappelblokjes toe en direct het hete water erbij. Schep alles goed om, zodat de kerrie overal goed kan intrekken. Zout naar smaak en met het deksel op de pan laten koken.
Laat koken tot het water nagenoeg is verdampt, maar let er op dat de bloemkool niet te slap wordt.

Serveertip

Lekker met zoet zure komkommers.

Categorieën:Hoofdgerecht, Kip, Surinaams

1 antwoord »

  1. Hoi Daniël,

    Een prima gerecht.
    Ik zie echter nergens staan wanneer de blokjes kippendijen worden gekookt/gebraden.
    Graag uitsluitsel hierover.
    Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.

    Groetjes,

    Manolito

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.