Barbeque

Zwaardvis (xifías)


Ingrediënten 4 personen

  • 4 moten zwaardvis (ca. 2,5 cm dik)
  • sap van 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • peper, zout
  • 3 el ketjap
  • 1/2 dl olie
  • 1 el niet te scherpe mosterd
  • olie

Voorbereiding

De bereidingstijd is exclusief marineren!

Vis 1-2 uur marineren in een mengsel van citroensap, olie,knoflookteentjes uit de knijper, ketjap, mosterd, peper en zout.
De moten insmeren met de marinade en omkeren als de helft van de marineer tijd om is.

Bereidingswijze

Vis droogdeppen en per kant 3 minuten roosteren.
Evt. daarna nog met tevoren in een pollepel verwarmde en aangestoken calvados of brandewijn flamberen.

Serveertip

Aardappelsalade of stokbrood en een frisse groene sla.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.