Advertenties
Barbeque Grieks Hoofdgerecht Recepten per Land Vis

Zwaardvis (xifías)

Ingrediënten 4 personen

  • 4 moten zwaardvis (ca. 2,5 cm dik)
  • sap van 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • peper, zout
  • 3 el ketjap
  • 1/2 dl olie
  • 1 el niet te scherpe mosterd
  • olie

Voorbereiding

De bereidingstijd is exclusief marineren!

Vis 1-2 uur marineren in een mengsel van citroensap, olie,knoflookteentjes uit de knijper, ketjap, mosterd, peper en zout.
De moten insmeren met de marinade en omkeren als de helft van de marineer tijd om is.

Bereidingswijze

Vis droogdeppen en per kant 3 minuten roosteren.
Evt. daarna nog met tevoren in een pollepel verwarmde en aangestoken calvados of brandewijn flamberen.

Serveertip

Aardappelsalade of stokbrood en een frisse groene sla.

Advertenties
%d bloggers liken dit: