Ingrediënten 4 personen
- 4 moten zwaardvis (ca. 2,5 cm dik)
- sap van 1 citroen
- 1 teentje knoflook
- peper, zout
- 3 el ketjap
- 1/2 dl olie
- 1 el niet te scherpe mosterd
- olie
Voorbereiding
De bereidingstijd is exclusief marineren!
Vis 1-2 uur marineren in een mengsel van citroensap, olie,knoflookteentjes uit de knijper, ketjap, mosterd, peper en zout.
De moten insmeren met de marinade en omkeren als de helft van de marineer tijd om is.
Bereidingswijze
Vis droogdeppen en per kant 3 minuten roosteren.
Evt. daarna nog met tevoren in een pollepel verwarmde en aangestoken calvados of brandewijn flamberen.
Serveertip
Aardappelsalade of stokbrood en een frisse groene sla.
Categorieën:Barbeque, Grieks, Hoofdgerecht, Recepten per Land, Vis