Ingrediënten voor 4 kommen soep:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 preien (zeer fijn gesneden)
- 3 aardappels
- 1 liter kippenbouillon (of groentebouillon)
- 3 eetlepels grove mosterd (milde of pittige naar smaak)
- 75 ml kookroom
- 100 gr fijn gesneden lente ui
- peper
- 100 gr spekjes
- verse peterselie
Bereiding:
Snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook even aan op een laag vuurtje zodat ze zacht en zoet worden. Snijd de prei in ringen en bak dit even mee. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Voeg dit samen met de bouillon bij de pan en breng aan de kook. Laat dit hierna op zachtvuur ongeveer 20 minuten koken tot de aardappels gaar zijn.
Bak de spek in een koekenpan zonder toevoegen van olie of boter uit.
Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg de grove mosterd toe en pureer nog even door zodat de mosterd goed gemengd is. Voeg de kookroom en een beetje peper toe en breng nog even tot het kookpunt.
Schep de mosterdsoep in de kommen of borden en garneer met de lente ui, verse peterselie en de uitgebakken spek.
Categorieën:Hoofdgerecht, Recepten per Land, Soep, Vegetarisch