Bijgerechten

Mosterdsoep met uitgebakken spek, prei en lente ui


52a18c2b9b577

Ingrediënten voor 4 kommen soep:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 preien (zeer fijn gesneden)
  • 3 aardappels
  • 1 liter kippenbouillon (of groentebouillon)
  • 3 eetlepels grove mosterd (milde of pittige naar smaak)
  • 75 ml kookroom
  • 100 gr fijn gesneden lente ui
  • peper
  • 100 gr spekjes
  • verse peterselie

Bereiding:

Snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook even aan op een laag vuurtje zodat ze zacht en zoet worden. Snijd de prei in ringen en bak dit even mee. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Voeg dit samen met de bouillon bij de pan en breng aan de kook. Laat dit hierna op zachtvuur ongeveer 20 minuten koken tot de aardappels gaar zijn.

Bak de spek in een koekenpan zonder toevoegen van olie of boter uit.

Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg de grove mosterd toe en pureer nog even door zodat de mosterd goed gemengd is. Voeg de kookroom en een beetje peper toe en breng nog even tot het kookpunt.

Schep de mosterdsoep in de kommen of borden en garneer met de lente ui, verse peterselie en de uitgebakken spek.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.