Bijgerechten

Gevulde koolbladeren (lahanontolmades)


recipe_main_akis-petretzikis-laxanontolmades-site

ingrediënten

  • 1 grote witte kool
  • ½ kg rundergehakt
  • ½ kg varkensgehakt of lamsgehakt (fijn gemalen)
  • 1 geraspte ui
  • ½ bosje dille
  • ½ kopje witte rijst
  • 1 kopje olijfolie

voor de saus

  • 2 eieren
  • ½ kopje bloem
  • citroensap van 2 citroenen
  • zout en peper

Bereiding

Verwijder de kern van de kool, kook de hele kool tot ze zacht is en trek dan de bladeren een voor een los.
Doe het gehakt en alle resterende ingrediënten in een kom en kneed goed door elkaar.
Plaats een eetlepel van de vulling op elk blad, vouw de kant naar binnen en rol ze op.
maxresdefault
Plaats 2 grote bladeren op de bodem van de pan en leg de koolrollen erop.
Mix de olijfolie en 1½ glas water goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Giet deze over de koolrollen en laat ongeveer 45 minuten zachtjes koken . (Prik ze door met een vork om te controleren of de kool gaar en zacht is).
Laat ze vervolgens iets afkoelen.
46672903_382705629148147_42137223744620355_n
Neem 2 kopjes vocht appart en doe daar, al roerend, de bloem geleidelijk bij. Blijf roeren en voorkom klonteren.
Breng het overige vocht weer aan de kook en neem daarna de pan van het vuur.
Klop de eidooiers en het citroensap op tot het een geheel wordt.
Voeg dit al roerend toe aan het vocht en laat het mengsel zachtjes door sudderen tot het indikt naar een saus.
Giet de saus in de pan met koolrollen en laat nog even sudderen totdat de saus dikker wordt, schud de pan zachtjes om te voorkomen dat het aan de onderkant verbrand.

Serveertip

Serveer als meze

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.