Bijgerechten

Bloemkool stoofpot


20190802_180910

naar een gerecht van griekeneindhoven.nl

Uitleg:

Vandaag een recept met bloemkool dat door werkelijk iedereen gegeten kan worden. Het kan als hoofd, groente of bijgerecht worden gegeten, door vegetariërs, veganisten, het is glutenvrij, hartstikke lekker en nog goedkoop ook.

Het recept is bloemkool stoofpot, een éénpansgerecht, maar natuurlijk is het aan een ieder om er toch vlees, vis, ei of kaas erbij te eten. Ik heb er vandaag een verse worst bijgedaan.

ingrediënten:

  • 1 bloemkool van ongeveer 1 kg schoongemaakt in gelijke roosjes gesneden
  • 4 uien schoongemaakt en fijngehakt
  • 3 tenen knoflook schoongemaakt en fijngehakt
  • 2 rijpe vleestomaten ontveld en fijngehakt of een blik gepelde tomaten gepureerd
  • 1 dl olijfolie
  • Zout, peper, paprikapoeder, komijnpoeder
  • 1 kaneelstokje
  • bosje gewassen en fijngehakte peterselie.

Bereiding:

Doe de olijfolie in een ruime pan verwarmen en hierin de fijngehakte ui en knoflook zachtjes smoren.
Voeg nu ook de bloemkoolroosjes toe samen met het zout, de peper, het paprika- en komijnpoeder, het kaneelstokje, de fijngehakte tomaten of puree en voeg ongeveer 500ml water toe.
Bedek de pan met een deksel en laat ongeveer 20 minuten zachtjes gaar stoven.
Na twintig minuten zal er niet zoveel vocht meer over zijn, voeg nu de gehakte peterselie toe en eventueel nog wat water water, laat het nog een paar minuten koken en de stoofpot is klaar om te worden opgediend.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.