Recepten per Land

Snelle stoofschotel


Naar een idee van Koffietijd

Herfststoof

Ingrediënten:

  • 3 a 4 saucijsjes
  • 300 gr basmati rijst
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el bloem
  • 200 gr radijsjes
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 laurierblad
  • 1 kaneelstokje
  • 1 bosje platte peterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Snijd de ui, wortel en bleekselderij klein en voeg met een flinke scheut olijfolie in een grote braadpan. Zet op laag vuur en fruit tien minuten aan onder regelmatig roeren.

Snijd de saucijzen over de lengte met een mes in en verwijder het velletje. Breek het vlees in de pan en zet het vuur wat hoger. Braad het vlees licht aan samen met de bloem en tomatenpuree, voeg daarna de bouillon toe. Breng aan de kook, voeg de balsamicoazijn, laurierblad, peper en zout naar smaak toe en laat 15 minuten zachtjes door pruttelen (als de stoof te droog wordt kun je altijd water toevoegen).  Voeg in de laatste 10 minuutjes de radijsjes toe.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak en voeg een kaneelstokje toe aan de rijst.

Snijd de peterselie fijn door het op te rollen en in smalle reepjes te snijden. Maak de borden op met een schep rijst onderop, de stoof erover en garneer met de peterselie.

Variatie tip

Doe voor de rijst eens aardappelpuree of frietjes

Advertenties

Categorieën:Recepten per Land

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.